МММ Магия слова Блог учителя русского языка и зарубежой литературы Дмитренко Елены Анатольевны: ВПРАВИ ДЛЯ ЗНЯТТЯ СТРЕСУ .post-body:first-letter { float:left; color: #CB941C; line-height:50px; padding-top:1px; padding-right:5px; font-family:Georgia,Arial,times; font-size:70px;

ВПРАВИ ДЛЯ ЗНЯТТЯ СТРЕСУ

ВПРАВИ ДЛЯ ЗНЯТТЯ СТРЕСУ

Картинки по запросу ВПРАВИ ДЛЯ ЗНЯТТЯ СТРЕСУ(За А. Сиротюком) Ці вправи доцільно виконувати під спокійну музику.

1. Лобово-потилична корекція

Для того щоб зняти пульсацію між потиличною і лобовою час­тинами голови, треба впродовж 10-30 хв глибоко вдихати і видихати повітря.Іноді для зняття стресу можна обмежитися лише цією вправою.

2. Промінь світла

Направити яскравий промінь світла від ліхтарика на середину чола.

Тривалість вправи від 30 до 60 с. Під час вправи дивитися на чорний аркуш паперу.

3. Блискавка

Провести рукою вздовж переднього серединного меридіана, від нижньої губи до лобової кістки, потім у зворотному напрямку (наче розстібаючи і застібаючи "блискавку"). Потім провести рукою вздовж заднього серединного меридіана від сьомого шийного хребця до куп­рика, й у зворотному напрямку (наче розстібаючи і застібаючи "блис­кавку" ззаду). Рухи виконувати вниз декілька разів. А закінчувати потріб­но рухом угору.

4. Ахілли

Легенько вщипнути обома руками ахіллові сухожилля, потім погла­дити підколінні сухожилля декілька разів, ніби відкидаючи в сторони.

5. Вуха

М'яко розправити й розтягнути руками краєчки вух угору-назовні від верхньої частини до мочки п'ять разів. Промасажувати ділянку за вухом униз до ключиці - п'ять разів.

6. Постукування

Зробити масаж у ділянці вилочкової залози у формі легкого посту­кування 10-20 разів коловими рухами зліва направо.

7. Медуза

Сидячи на стільці, робити плавні рухи руками, наслідуючи медузу, що плаває у воді.